The Habit Mind

De online cursus die je leert hoe ook jij mindful in het leven kan staan, voorbij alle mythes, hypes en zweverigheid. Wetenschappelijk onderbouwd én met  begeleiding zodat ook jij van alle positieve effecten kan genieten die mindfulness biedt. Klaar om te ontdekken wat mindfulness écht is én wat het voor jou dagdagelijks zal betekenen? 

 • Je weet niet hoe je tijd kan nemen voor jezelf om tot rust te komen. 


 • Je hebt het gevoel dat je regelmatig de controle verliest of dat je geleefd wordt.


 • Je zou af en toe eens je hoofd vol gedachten willen legen.


 • Je bent constant bezig met "het volgende" en kan maar moeilijk genieten van het moment.


 • Je vindt het moeilijk om de vele (stress)prikkels rondom je te managen.


 • Je hebt moeite om van zelfzorg een gewoonte te maken, het te blijven doen, voor jezelf én door jezelf.
 • Je wil rust leren vinden in én door jezelf, vooral op de momenten waarop het voelt alsof je geleefd wordt.


 • Je wil leren hoe je jouw innerlijke criticus even het zwijgen kan opleggen.


 • Je wil beter leren luisteren naar je gevoel en kunnen omgaan met je emoties.


 • Je wil bewuster de dingen NU beleven in plaats van al bezig te zijn met het volgende of te blijven hangen in het verleden.


 • Je wil méér Genieten met een grote G.


 • Je wil van zelfzorg een gewoonte maken, een deel van jezelf.

Videocursus 'Mindfulness Essentials' + 'Mindfulness in Relaties'

Levenslange toegang tot 6 videolessen met een totale duurtijd van 2,5 uur.

Extra bonuscursus 'Mindfulness in relaties' bestaande uit 3 videolessen met een totale duurtijd van 1,5 uur. Beschikbaar op het cursusplatform van The Habit Mind met unieke gebruikerslogin. 

21 dagen schema


Drie weekschema's gevuld met 18 begeleide meditaties en dagelijkse geschreven boodschappen. No worries... De meditaties vragen nooit meer dan 15 minten van je tijd. Ik geloof enorm in de waarde van korte meditaties omdat consistentie en haalbaarheid boven een lange duurtijd gaan. 

18 begeleide meditaties


18 dagen lang maak je kennis met verschillende soorten meditaties: visualisaties, open monitoring meditatie, gerichte aandacht meditatie (ademhaling, gedachten), mantrameditatie, etc. Aan het einde van de rit is jou ongetwijfeld duidelijk geworden welke soort jouw favoriet is!


3 reflectie oefeningen


Dag 7, 14 en 21 staan in het teken van reflectie en gaan gepaard met een aantal reflectie-oefeningen in pdf vorm. Deze reflectie-oefeningen stimuleren je om na te denken wat mindfulness voor je aan het betekenen is, welke verandering je in jezelf kan waarnemen, hoe je nog wil groeien en zaken bijleren of net afleren.

Toegang tot de Mindful Mind Community

op Instagram

Samen met de deelnemers van de vorige lancering en de nieuwe starters vormen we één community waar jij aan wordt toegevoegd. Geen excuses dus of slechte investering in een cursus waar je er helemaal alleen voor staat. Tijdens de 21 dagen worden op deze pagina ook tips & ticks en ervaringen gedeeld. Deze community is daarnaast de place to be om vragen te stellen die anoniem gedeeld worden met de hele community.

Mijn studententijd werd, vooral in de examentijd van de bachelorjaren, gekenmerkt door veel faalangst, stress en onzekerheid. In mijn masterjaren ontdekte ik mindfulness als manier om mijn aandacht te richten en terug vat te krijgen op gedachten die mijn leven bepaalden op dat moment. Toen ik in 2018 op mijn stageplaats de kans kregen om een 6-weekse mindfulnesstraining te volgen, zei ik volmondig: JA!

Ik besefte het nog niet toen, maar Mindfulness zou mijn leven veranderen. Alsof het geen toeval kon zijn kreeg ik in 2019 de kans om in mijn masterproef onderzoek te doen naar het effect van ééndaagse en 8-weekse mindfulnesstrainingen bij Schouten-Nelissen in Nederland. 

2020 was het jaar van de zelfzorg voor mij: emotioneel, spiritueel en fysiek. Door meer en meer zelf te leren en te ontdekken over de kracht van mindfulness was de drang naar meer coaching en ontwikkeling hierin groot. In 2020 volgde ik dan ook de aan te raden 8-weekse online mindfulnesstraining van Tiny Tweaks. 

In oktober 2020 ging ik voor mijn eigen coachingsbedrijf The Habit Mind. In wat volgde zou ik in 2023 in totaal meer dan 500 vrouwen ondersteunen tijdens coachings en in online cursussen in het ontdekken van de kracht van mindfulness. Absurd! Mindfulness in combinatie met cognitieve gedragstherapie is quasi mijn tweede natuur, stokpaardje én het geen ik adem geworden. Om mijn denkkader en vaardigheden als coach & trainer nog meer uit te diepen volgde ik in maart 2023 een 6-daagse opleiding Acceptance & Commitment Therapy, waarbij mindfulness één van de fundamentele bouwstenen is.

En nu.. What's next? Mijn doel is om nog meer vrouwen te begeleiden naar meer zelfacceptatie, zelfbewustzijn en veerkracht. Met Start to Mindfulness wil ik samen deze weg afleggen! Voorbij alle mythes, wetenschappelijk onderbouwd én met concrete begeleiding zodat ook jij de kracht van mindfulness ontdekt. 

Hoe ziet het cursusplatform eruit?

Hoe is het platform opgebouwd?

Hoe heb ik toegang?

Wat mag je verwachten? 


Bekijk het in deze video!