The Habit Mind

Wie ben ik? Wat wil ik? Is het dit wel?


3 levensvragen die tegenwoordig ons leven meer overhoop halen dan dat ze ons richting geven...


De verwachtingen rond wie we moeten zijn, wat we moeten doen en wat we al bereikt moeten hebben op bepaalde momenten van ons leven wegen als een zware last op onze schouders. Voldoen we niet? Dan ervaren we schaamte en stellen we zowat heel ons leven in vraag. Want ja, is het dit dan wel? Hoor ik niet gelukkig te zijn?


Ontdek samen met Liesa van The Habit Mind in de masterclass “Twintigertwijfels, Dertigerdilemma’s” de weg uit deze vicieuze cirkel zodat je meer van het nu kan genieten, maar ook minder bezig bent met wat er in de toekomst nog volgt, wat andere mensen van je denken en liever voor jezelf kan zijn in alle fases van je leven.

De bredere, maatschappelijke context heeft een invloed op onze twijfels en dilemma's als twintiger en dertiger. Dit alleen al aan jou benoemen creëert herkenbaarheid en een gevoel van "ik ben niet alleen". We zoomen in op 3 trends in het bijzonder!

Welkom in de vicieuze cirkel van twijfels en dilemma's ook wel "de Quarterlife Crisis" genoemd, gekenmerkt door gevoelens van "FOMO, hopelessness, stuckness" en vragen zoals "wie ben ik?", "wat wil ik?", "is het dit wel?". 

De bredere, maatschappelijke context is niet alleen aan zet, ook ons eigen brein en onze sociale gedragspatronen spelen een rol in onze twijfels en algemeen geluksgevoel. Hoe zit dat dan juist? Waarom denken en voelen wij ons vaak niet voldaan of zoekende? 

Er is een weg uit deze twijfels & dilemma's, ondanks dat het niet altijd zal leiden tot het vinden van het antwoord of het maken van een keuze die 100% zekerheid geeft, zijn er wel een aantal tools & mindsetshifts die helpen in het navigatieproces.

Copy of Klaar om... Het leven te beleven in het nu Te navigeren doorhe
Copy of Klaar om... Het leven te beleven in het nu Te navigeren doorhe
Copy of Klaar om... Het leven te beleven in het nu Te navigeren doorhe
Copy of Klaar om... Het leven te beleven in het nu Te navigeren doorhe

Ik was te gast bij @healthyhabitscelien om in haar podcast @segcelien te spreken over de Twintigertwijfels & Dertigerdilemma's! Is het gras werkelijk groener aan de andere kant? Staat er een deadline op het behalen van mijlpalen? En wat zijn de meest voorkomende twijfels van twintigers? Je ontdekt het in deze aflevering!